MISSIE

Met onze praktijk willen we met een breed scala aan complementaire behandelingen behulpzaam zijn bij het het verlichten van lijden en het streven naar gezondheid en verdere ontwikkeling. Dat doen we aanvullend op de reguliere geneeskunde.

Onze focus ligt op de potentie van ieder individu, niet alleen op de ziekte. Met deze benadering beogen we een gemeenschappelijke wederkerigheid. We stimuleren het voeren van een eigen regie en we spreken het eigen genezend vermogen aan. In dat proces kunnen evidence-based richtlijnen en protocollen behulpzaam zijn, maar nooit louter leidend.

We geven ruimte en vertrouwen waar dat kan, we sturen waar nodig. Zo kunnen wetenschap, evidence-based medicine en een breed mensbeeld goed samengaan.

 

VISIE

De mens is meer dan een lichaam alleen. We zijn ingebed in een groter geheel. In levende processen, in zielsmatige processen en in de krachten van de geest. Het individu is onderhevig aan de erfelijkheid en constitutie, maar ook aan de drijfveren en potentie van de zich ontwikkelende biografie.

Vanuit deze visie is ziekte is meer dan een verstoring van een lichamelijke of mentale onbalans. Het is een verstoring van de grip op die balans, een beeld dat aansluit op de door Machteld Huber ontwikkelde Positieve Gezondheid.

Onze bronnen voeren terug naar de door Rudolf Steiner ontwikkelde antroposofie. Ontwikkeling en spiritualiteit staan centraal in het mens zijn. Ziekte kan in deze ontwikkeling een belangrijke rol spelen.